Eredetileg nem volt tervben a lazac, de aztán kihagyhatatlan akciót fedeztem fel. Így hétfőn hazajött velem egy kiló lazac. :) Amit ma el is készítettem.
Hozzávalók:
- 80-100 dkg lazacfilé
- só
- 20 dkg friss gyömbér
- fél fej vöröshagyma
- 4 db babérlevél
Hozzávalók a rizottóhoz:
- 1 dl fehér bor (jelen esetben J.P. Chenet - Chardonnay)
- 1 bögre rizottó rizs (Arborio)
- 2 bögre alaplé (1 kockával elkeverve kizárólag MSG mentes kockával)
- 1 nagyobb alma
- 10 dkg vaj
Elkészítés (hal):
- 80-100 dkg lazacfilé
- só
- 20 dkg friss gyömbér
- fél fej vöröshagyma
- 4 db babérlevél
Hozzávalók a rizottóhoz:
- 1 dl fehér bor (jelen esetben J.P. Chenet - Chardonnay)
- 1 bögre rizottó rizs (Arborio)
- 2 bögre alaplé (1 kockával elkeverve kizárólag MSG mentes kockával)
- 1 nagyobb alma
- 10 dkg vaj
Elkészítés (hal):
A gyömbért meghámoztam, a héját egyenesen egy fazékba gyűjtöttem, amihez hozzáadtam a babérleveleket, a nagyobb darabokra vágott hagymát, és felöntöttem egy liter vízzel és felforraltam. Egy szűrőbe tettem a lazac szeleteket, tetejüket megsóztam, végül beborítottam a meghámozott gyömbér lehetőség szerinti vékony szeleteivel. A szűrőt a lobogva forró gyömbéres-hagymás-babérleveles víz fölé tettem, és lefedve 10-12 perc alatt készre gőzöltem.
Elkészítés (rizottó):
Először használtam rizottó rizst, és ez ténzleg odakap!
Kétszeres mennyiségű vizet elkevertem a zöldségkockával, majd egy részével el kezdtemn főzni a rizst lassú tűzön. Folyamatos kevergetés közben adagoltam hozzá a maradék levet, amíg a rizs meg nem puhult. Ekkor hozzáadtam a felkockázott almát a 10 dkg vajat és a deci bort. Készre főztem.
Lazac |
Gyomber |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése