Kedves Olvasónk!
Mindenek előtt, örülünk, hogy benéztél!
2010 októberében költöztünk Londonba. Nem sokkal azután indítottam el a blogot, hiszen munka hiányában, a főzés volt a napi fő feladatom, és szerettem volna, ha a recepteket bárhol, bármikor elérhetem majd. A bejegyzések sokszor tartalmaznak élménybeszámolót, néhány momentumot rólunk, hogy a család és a barátok folyamatosan napra készek legyenek a minden napjainkból. Nem régiben Csabi is kedvet kapott, hogy posztoljon, így most már ő is aktív résztvevője a Londonaplonak.
Reméljük találsz kedvedre valót az oldalon!


2011. szeptember 4., vasárnap

Ostoros kalács

A héten az egyik ismerősöm posztolta ki az Ostoros kalácsát facebookon, Gondoltam ilyet nekemis kell sütnöm! Egyébként is akartam sütit sütni, és ez a kalács ötlet most éppen kapóra jött! :)
Csabival együtt sütöttünk, nagyon sokat segített! :)
Hozzávalók:
Ostoros kalács

A tésztához
- 70 dkg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 6 dkg kristálycukor
- 3 tojás fehérje
- 3 ek olaj
- 5 dkg olvasztott vaj
A kakaós töltelékhez
- 250g  vaj
- 3 cs vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor


Elkészítés:
Most használtam először zacskós élesztőt, de abszolút jól működött' :) Tehát 1 dl langyos tejben felfuttattam az élesztőt egy csipet cukorral, majd összekevertem a liszttel, a maradék tejjel, cukorral, a 3 tojás fehérjével, olajjal és olvasztott vajjal. Robotgép segítségével (a dagasztó lapáttal, amit szintén nem sokat használtam még!) lágy kelt tésztává dagasztottam. Melegebb helyre félretettem kelni. (szerintem legalább 45 percet kelt)
Közben elkészítettem a kakaós krémet: a vajat kikevertem a vaníliás cukorral, porcukorral és kakaóval.
A cipókat 6 részre osztottam, majd 3 mm vastagságú téglalapokra nyújtottam, megkentem a krémmel, felsodortam, és hármat-hármat összefontunk.
Kivajazott tepsibe tettük, Csabi pedig tojássárgájával a megkente a tetejét. Előmelegített sütőben (190 ºC, alul-felül állás) kb. 20 perc alatt megsütöttük.
Ostoros kalács

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése